Fed mare
Cos mare
GIF PRO

Sapte elevi de liceu vor primi Bursa „Constantin Manolache” oferita de Clubul Rotary

0 400

Clubul Rotary Botosani a decis sa acorde prin proiectul “Ajuta un copil sa invete” – Bursa scolara „PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE”, pentru anul scolar 2019-2020 un numar de 7 burse, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare. Astfel in urma evaluarii dosarelor aplicantilor, Comisia de Acordare a Burselor a stabilit elevii castigatorii, acestia fiind

Răzvan Politic, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Valentina Simona Crauciuc, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Fabio Roberto Gorghi, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoşani

Daniel Malanca, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Samuel Viziteu, clasa a X-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Larisa Florina Pînzariu, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Raluca Valentina Andronic, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”.

„Bursele poartă numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a iniţiat în tainele cărţilor generaţii şi generaţii de elevi. În memoria sa, Rotary Club a hotărât ca bursele de studiu, acordate începând cu anul şcolar 2014 – 2015, să-i poarte numele, în semn de preţuire, de respect dar şi ca model de urmat pentru generaţiile următoare”, a declarat Daniel Bucatariu, preşedintele Clubului Rotary.

 

Fiecare licean va primi o bursă în cuantumul de 6000 de lei pe an.  „Să aveţi încredere în continuare, în tot ceea ce faceţi, să aveţi încredere în şcoală şi în profesorii voştri pentru că, cu siguranţă, veţi învăţa lucruri importante pentru cariera voastră, pentru viaţa voastră. Am văzut aici şi copii de clasa a XII-a, vă aşteaptă un an mai greu, dar sunt convins că veţi reuşi şi sfatul meu este să faceţi alegerea cea mai corectă, raportată la competenţele şi calităţile voastre. Cadrelor didactice mii de mulţumiri pentru tot ceea ce faceţi cu aceşti copii. Ştim că performanţa nu se obţine doar la orele de curs, implică foarte multe ore de pregătire suplimentară şi vă mulţumim că sunteţi alături de ei, că-i încurajaţi”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean.

 

Clubul Rotary – Botoșani, organizatie non-guvernamentala si non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv sustinerea performantei si a excelentei, prin implicarea in proiecte sociale, culturale, sportive si educationale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata