Sancțiuni de peste 50.000 de lei și 2.300 de pachete de țigări confiscate în urma unor percheziții domiciliare

0 135

Sancțiuni de peste 50.000 de lei și circa 2.300 de pachete de țigarete confiscate de polițiști

În perioada 7-9 martie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de contrabandă cu produse accizabile, în zona localităților Călărași, Ripiceni, Hănești, Săveni și Botoșani,

 

De asemenea, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de contrabandă, din municipuul Botoșani.

 

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, peste 2.200 de pachete cu țigarete, de diferite mărci, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale.

 

Totodată, au fost verificați și 6 agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.000 de lei, totodată, fiind confiscați și peste 800 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

 

Totodată, se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata