1 martie andrei

Sanctiuni date de politistii si jandarmii botosaneni pentru nerespectarea prevederilor Ordonantelor Militare

0 361

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 93 de jandarmi au fost angrenați în misiunile pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19, fiind folosite 26 de autovehicule de serviciu. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 102.200 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, precum și 6 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Echipajele de jandarmi au escortat 6 autoturisme, fiind conduse la centrele de carantină 16 persoane.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 1.070 persoane izolate la domiciliu si 131 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 147.000 de lei, dintre care 41 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de 77.000 de lei.
La data de 06.04.2020, la nivelul IPJ Botoșani a fost inregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor în care se efectuează cercetări pentru această fapta sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata