Sancționați de jandarmi după ce au consumat alcool în preajma unei competiții sportive

0 115

În această după-amiază, doi bărbați au fost sancționați contravențional de jandarmii botoșăneni cu amenzi în valoare totală de 6500 de lei, pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice săvârșite înaintea începerii meciului de fotbal din Liga a V-a, dintre echipele F.C. Nord Păltiniș și A.C.S. Zorile Havârna.
Primul dintre bărbați consuma băuturi alcoolice în apropierea intrării pe stadion, iar în momentul interceptării de către jandarmi a devenit agresiv și a refuzat să coopereze cu jandarmii, care au procedat la imobilizarea acestuia în vederea luării măsurilor legale.
În afară de amenda în valoare de 3500 de lei, bărbatului i-a fost aplicată și sancțiunea contravențională complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pe o perioadă de 1 an, conform prevederilor Legii nr.4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive.
Cel de-al doilea bărbat a fost amendat cu 3000 de lei din cauză că a încercat să împiedice luarea măsurilor legale de către jandarmi asupra prietenului său.
Menționăm că împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 de lei la 6000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata