locale psd
locale sus

Salveaza-l pe Bogdan : Lupta cu leucemia la 9 ani

0 609

Drama lui Bogdan Marian Banica, un baietel de numai 9 ani, a inceput pe 20 mai 2016, cand acesta prezenta dureri mari la cap. Au fost la medicul de familie, unde i s-a prescris un tratament si un sirop pentru raceala. Dupa 7 zile de tratament, copilul prezenta aceleasi simptome si i s-a prescris un alt tratament. Pe 20 iunie 2016, a revenit la medic, prezentand dureri mari la bratul stang si i s-a prescris alifie pentru dureri. Pe data de 28 iulie, parintii au ajuns cu copilul la urgenta, la Slatina, deoarece acesta prezenta dureri mari la cap si temperatura.

A urmat mai multe investigatii, printre care si Computer Tomograf, in urma caruia i s-a depistat o tumora la plamani. Pe data de 5 august 2016, copilul a fost transportat in stare critica la un spital din Bucuresti, unde a primit vestea cea rea: Leucemie Acută Limfoplastica.

A inceput de urgenta protocolul de chimioterapie timp de un an, iar aceasta perioada, boala a recidivat. S-au intors la spital pentru al doilea protocol, baiatul avand hemoragie dentara, iar corpul fiind acoperit de bubite. Cum i s-a spus ca nu are mari sanse de vindecare, fiind in situatie critica, parintii nu au mai suportat vestea si au cerut ajutor de la clinici din strainatate. Au ales sa plece in Turcia, la Spitalul Medical Park din Istanbul, deoarece au auzit ca mai multi copii bolnavi de cancer au fost salvati acolo.

Pe data de 5 septembrie au ajuns la Istanbul, unde urmeaza sa inceapa tratamentul si un transplant de maduva. Costurile sunt insa mult prea mari pentru posibilitatile familie si ne roaga sa-i salvam copilul!

 

In perioada 01.10.2017 – 31.10.2017, Asociatia “Salveaza o inima” demareaza campania de strangere de fonduri pentru copilul Bogdan Banica (9 ani), diagnosticat cu Leucemie acuta limfoblastica.

In urma campaniei de strangere de fonduri, s-au alaturat peste 2662 de persoane si peste 25 de companii, strangandu-se, pana in momentul de fata, suma de: 85752 euro reprezentand: 35084 euro pe platforma de donatii online (www.salveazaoinima.ro) si 25334 de SMS-uri a cate 2 euro, reprezentand 71% din totalul de 120.000 de euro necesari pentru tratamentul de chimioterapie, radioterapie, transplant de maduva, cazare, mancare si servicii de transport si traduceri pe care le realizeaza la Clinica Medical Park din Turcia.

 

CUM IL PUTEM AJUTA?

 

  1. Prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit

Companiile (contribuabili persoane juridice platitoare de impozit pe profit) au posibilitatea de a directiona/acorda fara costuri suplimentare fonduri/bunuri/servicii prin actiuni de sponsorizare. Apeland la o facilitate fiscala prevazuta de art. 21 (4) lit. p) din Codul Fiscal, fondurile directionate/acordate nu reprezinta o cheltuiala suplimentara pentru compania dumneavoastra.

Cheltuielile de sponsorizare se scad din impozitul pe profit datorat si achitat la Stat. Cu alte cuvinte, fondurile suportate pentru astfel de actiuni diminueaza ulterior si direct sumele ce trebuie achitate statului in contul impozitul pe profit.

 

  1. Prin trimiterea unui SMS de 2 Euro la numarul 8832 cu textul  BOGDAN

* Numarul de SMS 8832 este valabil in perioada 01 Octombrie 2017 – 31 Octombrie2017. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament.

simio cosma

In retelele Telekom, Orange si Digi Mobil, pentru cartele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartelele preplatite, in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA.

Numarul este oferit gratuit cu sprijinul Asociatiei “Salveaza o inima”.

 

  1. Donatii online prin card credit sau PayPal accesand site-ul www.salveazaoinima.ro Campania in mediul online: (https://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-banica/  )

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

CONT LIRE: RO 93 BTRL GBP CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Donatori vor fi specificati pe pagina: Sponsori

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata