Salarii plafonate pentru angajatii din Primarie

0 362

Funcţionarii din Primăria Botoşani nu vor avea salariile mărite. Aceştia vor primi aceleaşi salarii ca şi anul trecut.  Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului, a precizat că acestea urmează a fi stabilit în şedinţa de Consiliu Local după aprobarea bugetului local. Nivelul este menţinut la acelaşi de anul trecut ca urmare a publicării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care au fost îngheţate toate salariile demnitarilor.

„Salariile vor fi aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local. Consiliu Local are o regulă pe care trebuie să o respecte niciun salariu din aparatul propriu al primarului nu trebuie să depăşească salariul viceprimarului care este stabilit prin lege şi care ca fost plafonat prin lege la nivelul salarizării lunii decembrie a anului anterior iar această plafonare s-a făcut luni prin Ordonanţă de Urgenţă pentru că prin legea depusă la Parlament cei de la PNL prin asumare a fost atacată la Curtea Constituţională şi care să-şi producă efecte au dat în paralel o Ordonanţă de Urgenţă cu această prevedere şi au fost îngheţate toate salariile demnitarilor care erau calculate ca salariul minim pe economie înmulţit cu un procent fiecare funcţie de gradul pe care îl ocupa.

Urmează să aprobăm prin HCL lucru pe care îl vom face după aprobarea bugetului şi cel mai probabil va fi la fel. Salariile erau la un nivel decent comparativ cu celelalte categorii sociale şi dacă nu s-au mărit pentru celelalte era normal să nu se mărească şi la angajaţii din Primărie. „, a declarat Cosmin Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata