Sala Polivalenta risca sa fie inchisa – VIDEO –

0 768

Botoşănenii ar putea rămâne fără acces la Sala Polivalentă dacă conducerea instituţiei nu va remedia măsurile dispuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a putea funcţiona trebuie achiziționat un generator și un sistem de detecție și alarmare la incendiu. Situaţia a fost prezentată azi aleşilor locali de directorul Eugen Ţurcanu, iar aceasta a stârnit discuţii aprinse în cadrul şedinţei.

„În urma unui control al ISU Botoșani la Sala Polivalentă ne-au impus pentru a putea funcționa în continuare să dotăm sala cu o sursă alternativă de energie, un generator, și sistem de detecție și alarmare la incendiu. Un generator care să deservească doar pompele și motoarele de acolo ar fi o investiție inutilă ar trebui să suportăm costurile să putem susține o activitate ce se desfășoară în sală, ceea ce înseamnă un generator cu o putere mare și din studiul de piață a reieșit suma de 196.000 de lei lei ca și necesar, iar pentru sistemul de detecție la incendiu 73.000 de lei. Aș dori să facem modificarea să adăugăm pe lista de investiții pentru că este ultima zi când putem modifica lista de investiții…Nu a fost un moft al celor de la ISU. Ne-au impus, nu ne mai jucăm. Ne-au spus foarte clar că închid sala”, a spus Eugen Țurcanu, la discuţii pe marginea rectificării bugetare.  Acesta a propus ca sumele necesare să fie luate din banii de la Parcul Cornişa.

A reacţionat viceprimarul Cosmin Andrei : V-am aprobat absolut tot până acum din ce ați cerut. Eu nu aprob amendamentul, cred că mai suportă amânare. La Cornișa am aprobat toate sumele iar acum dv. veniți să le luați. Vine Crăuciunul și noi luăm motocositoare. Eu nu aprob acest amendament, cei de la ISU vor veni în control peste un an de zile, până atunci avem de reglementat și alte aspecte, nu doar de la Sala Polivalentă și putem face la anul”.

A intervenit şi primarul Cătălin Flutur :În urma unui control al celor de la ISU ne-au dat ca măsură existența unei surse alternative de curent că dacă avem o acțiune acolo și se întrerupe curentul să avem un generator. Există posibilitatea să apară o întrerupere a energieo electrice. Obligatoriu trebuie să facem lucrul acesta, și aș propune nu să luăm de la dotări pentru Cornișa, pentru că au o destinație foarte clară, ci să luăm de unde nu vom cheltui clar toți banii anul acesta pentru că încă suntem la partea de proiectare și este vorba de execuție utilități la ansamablul de la pe Șoseaua Iașului. Sunt mulți bani acolo, dar nu îi vom cheltui anul acesta și pentru la anul vom prinde conform ceea ce ne va ieși din partea de proiectare, cel mai important la soluția alimentării cu apă la acel cartier. Am putea lua 200.000 de lei de acolo pe care clar nu îi putem cheltui pânăla finele anului”.

VIDEO

Propunerea edilului a fost aprobată de aleşii locali.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata