Roxana Anușcă Țurcanu: „Ziua Copilului, reprezintă Ziua Rușinii pentru actualul Guvern!”

0 291

Ziua Copilului, reprezintă Ziua Rușinii pentru actualul Guvern!

Astăzi, de 1 Iunie, toate gândurile se întorc către copiii și nepoții noștri, cele mai nevinovate și gingașe suflete. De ziua lor, echipa ALDE Botoșani le urează să aibă parte de o copilărie veselă, colorată și lipsită de griji, așa cum ar trebuie să fie viața unui copil.

Din păcate, nu toți copiii au parte de cele necesare așa cum ar fi trebuit să fie într-o țară civilizată, de aceea ALDE a susținut de la bun început proiectul privind mărirea alocațiilor copiilor de la 150 lei la 300 lei, pentru copiii de la 2 la 18 ani, și de la 300 la 600 lei pentru cei până la vârsta de 2 ani.

E adevărat că dacă s-ar pune în aplicare acest proiect, nici acești bani nu ar ajunge pentru cele necesare unui copil, într-o lună de zile, dar cu siguranță este un suport financiar consistent pentru acele familii care nu reușesc să se întrețină cu actualele venituri de la lună la lună.

”Guvernul Orban trebuie să aplice, de îndată legea privind mărirea alocațiilor, să facă așa cum a promis atunci când a preluat guvernarea, să crească alocația dacă într-adevăr respectă cetățenii și copiii acestei țări, până la urmă viitorul nostru sunt copiii, în ei trebuie să investim, în educația și în formarea lor. Rezultatelor le vom vedea în timp”, a precizat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Așadar, solicităm reprezentanților Guvernului în teritoriu, parlamentarilor PNL, să aplice legea care este votată în Parlament și în același timp să explice ce vor face pentru copiii care nu au locuri la grădinițele și la creșele de stat, iar părinții nu au posibilitatea să plătească pentru astfel de instituții în mediul privat.

De aceea, credem că este oportun ca acest Guvern să demareze un proiect așa cum ALDE avea în plan când a fost la guvernare, de a construi creșe și grădinițe, iar până la finalizarea acestui proiect pilot se poate oferi șansa de a se subvenționa o parte din banii pentru creșele și grădinițele private, pentru ca toți copiii să aibă posibilitatea de a merge la creșe și grădinițe. De exemplu, la o instituție privată de profil, costurile lunare, incluzând și masa copilului ajung undeva la 1000 lei.

”O națiune care crede că viitorul nostru sunt copiii, trebuie să accentueze si să crească natalitatea susținând astfel toate familiile care își doresc să aibă copii pentru că acești părinți lasă în urmă o avere, care sunt de fapt copiii noștri”, a adăugat președintele ALDE Botoșani.

Comunicat de presă ALDE Botoșani

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata