Rotary Club Botoșani lansează cea de șasea ediție a programului bursier “Prof. dr. Constantin Manolache”

0 503

Generozitatea botoșănenilor prezenți la balul de caritate „Botoșaniul iubește excelența!”, organizat la data de 22 februarie 2019, de către Rotary Club Botoșani (și în urma căruia s-au strâns fonduri pentru susținerea proiectul bursier „Ajută un copil să învețe!”), a creat posibilitatea acordării, pentru anul școlar 2019-2020, a unui număr de șase burse școlare “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“, în scopul sprijinirii elevilor din ciclul preuniversitar, de la unitățile școlare ale județului Botoșani.

 

Valoarea unei burse este de 6.000 lei/an și se va acorda conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unor premise pentru lansarea lor spre studii superioare.

 

Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA ȘCOLARĂ ROTARY orice elev care urmează cursurile la învățământul de zi, în unitățile de învățământ din județul Botoșani, și care:

– învață într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat din județul Botoșani;

– s-a remarcat la olimpiada/concurs – faza națională și s-a clasat în primele 20 de locuri;

– are media generală a anului de studiu anterior peste 9,00;

– îndeplinește condiția ca suma lunară a veniturilor brute a întreținătorilor să nu depășeasca plafonul de 1500 lei/membru de familie (valoare ce se va dovedi prin documente);

– nu beneficiază de alte burse, având surse în mediul privat.

 

Perioada de primire a dosarelor de candidatură este 17 septembrie – 21 octombrie 2019, acestea urmând a fi depuse la secretariatul partenerului din cadrul acestui proiect:

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, str. Nicolae Iorga nr. 28, Botoșani, cu mențiunea: “în atenția Clubului Rotary Botoșani”.

 

Atribuirea burselor de studii se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câstigători urmând a fi publicată, cel mai probabil, la finalul lunii octombrie 2019.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului: www.facebook.com/RotaryBotosani

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata