România intră astăzi în stare de urgenţă. La Botoșani primele măsuri au fost luate de săptămâna trecută

0 1.090

România va intra astăzi în stare de urgenţă, iar preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe ce măsuri conţine decretul prin care măsura va fi impusă.Un grup de lucru, format din reprezentanţii mai multor ministere, a trimis către premierul Ludovic Orban propunerile de măsuri. Acesta le va transmite, la rândul său, către preşedintele Klaus Iohannis, care va emite decretul.

Acest decret poate conţine, printre altele: măsuri care limitează mobilitatea populaţiei, restricţii ale transporturilor terestre şi aeriene, prelungirea perioadei în care şcolile sunt închise, măsuri de carantină pentru românii care vin din străinătate. La nivelul Instituției Prefectului județului Botoșani azi la ora 10.00 va avea loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Încă de săptămână trecută la nivelul județului Botoșani instituțiile publice au luat o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID19. Și la nivelul municipiului Botoșani Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit și au luat decizii valabile la instituţiile din subordinea Consiliului Local. Locurile de joacă din municipiul Botoșani au fost dezinfectate de angajații DSPSA. Sâmbătă utilajele societății Urban Serv au spălat străzile cu dezinfectant. Duminică la intrarea in Piața Mare a fost instalat un cort cu dezinfectat.

Două numere de telefon pot fi apelate de persoanelor din municipiul Botoșani care se află în AUTOIZOLARE din cauza epidemiei de coronavirus COVID 19 : 𝟎𝟐𝟑𝟏 𝟓𝟎𝟐 𝟐𝟎𝟎 sau 𝟎𝟑𝟕𝟐 𝟑𝟏𝟔 𝟕𝟐𝟒.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata