Retinut dupa ce talharit o minora in scara blocului

0 866

Ieri poliţiştii botoşăneni au identificat un tânăr de 19 ani din municipiul Dorohoi faţă de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.
În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că în seara de 26.12.2018, în timp ce persoana vătămată se afla în scara unui bloc de pe strada Vârnav din municipiul Botoşani, tânărul a ameninţat-o cu acte de violenţă şi i-a cerut telefonul mobil. Aflându-se sub impulsul emoţiilor de moment, victima, o minoră în vârstă de 16 ani, i-a dat acestuia telefonul, fiindu-i creat un prejudiciu de 2.500 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin restituirea bunului.
Tânărul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, urmând ca pe numele său să fie formulată astăzi o propunere de arestare preventivă.
În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, în vederea luării măsurilor legale.
Menţionăm că pe tot parcursul procesului penal suspectul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata