Restricții de Crăciun și Revelion. Klaus Iohannis: „Vor fi obligatorii… „

0 464

Klaus Iohannis a vorbit, vineri, despre restricțiile valabile în România pentru Crăciun și Revelion. Președintele Iohannis a subliniat faptul că toate restricțiile care sunt acum în vigoare vor rămâne valabile și de Crăciun și Anul Nou și că ele sunt obligatorii pentru toți. „Am observat că foarte multă lume este interesată să ştie ceva fi de Crăciun şi Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricţiile, toate restricţiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare şi de Crăciun şi de Anul Nou. Aceste restricţii nu sunt facultative. Aceste restricţii sunt obligatorii. Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii dintr-un motiv simplu: ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital.

Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare, organizate de MAI. Pentru cei care nu înţeleg vorba bună, vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile nu sunt doar aşa ca să fie şi respectarea lor este obligatori e.

Cred că majoritatea românilor înţeleg rostul acestor restricţii, înţeleg rostul măştii, distanţării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar un lucru pe care-l observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte.

 

Cu toţii vedeţi datele care se comunică oficial. Nu am scăpat de pandemie. Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creştere, cum din păcate a fost exemplul în noiembrie.

 

Lucrurile s-au stabilizat şi se poate observa chiar o mică scădere, însă să nu o înţelegem greşit. Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata