Reguli pentru Înviere. Klaus Iohannis: „Creștinii vor participa la slujbele religioase fără declarație pe propria răspundere”

0 474

Românii nu vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere în Noaptea de Înviere, după cum a precizat președintele Klaus Iohannis.

Mai mult decât atât, președintele îi îndeamnă pe români să respecte în continuare măsurile sanitare de protecție.

simio cosma

„Ne pregătim de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate.

Pot să vă spun câteva lucruri certe, care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor. În Noaptea de Înviere, restricțiile se ridică. Creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații. Vor merge pur și simplu la biserică. În Noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește. Biserica va organiza slujba așa cum este datina (…) Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Prima parte a slujbei se ține afară, după care se intră în biserică. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de guvern care este deja în vigoare”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata