Regal artistic oferit de Rapsozii Botoşanilor și invitații lor – FOTO – VIDEO

0 1.512

Spectacole de excepție oferite de Orchestra Rapsozii Botoşanilor și invitații lor la deschiderea stagiunii 2020-2021 și la 50 de ani de activitate artistică. Cu toate regulile impuse de pandemie iubitorii de folclor autentic au avut parte de două seri de regal artistic la Amfiteatrul Parcului de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa din Botoșani.

Alături de artiștii orchestrei au răspuns invitației managerului Dan Doboș si artiști renumiți din țară Ionuț Dolănescu, Dinu Iancu Sălăjanu, Laura Lavric și Gheorghița Nicolae – realizator TVR ,, Tezaur Folcloric ’’.

„Vă mulţumim că sunteţi alături de noi. Marcăm deschiderea stagiunii pe anul 2021. Orchestra Rapsozii Botoşanilor împlineşte 50 de ani de activitate artistică. Am făcut două spectacole extraordinare, aseară cu Dinu Iancu Sălăjanu şi Ionuţ Dolănescu şi în această seară Laura Lavric, Daniela Condurache și Gheorghița Nicolae, toţi alături de Rapsozii Botoşanilor. Mulţumim publicului din Botoşani că a fost alături de noi, vă mulţumim şi vă aşteptăm şi la 100 de ani să veniţi alături de noi şi să fiţi cu sufletul deschis alături de folclorul nostru românesc.

Este foarte greu să organizezi un spectacol în pandemie. Nu mă plâng pentru că ce este dat de la Dumnezeu şi le pune pe numărul nostru şi cât putem să ducem Dumnezeu atâta ne dă.

A fost o întâlnire extraordinară cu publicul botoşănean şi au fost două seri în care publicul a venit a şi a stat la spectacol”, a spus solistul Dan Doboş, managerul Orchestrei Rapsozii Botoşanilor.  Artiştii au fost acompaniaţi de orchestra condusă de Ioan Cobâlă şi de Ciprian Potoroacă.  Rând pe rând artiştii au urcat pe scenă şi au fost răsplătiţi pentru talentul lor cu aplauze din partea publicului dar şi cu plachete şi buchete de flori din partea organizatorilor. La ceas de sărbătoare cei care manageriază orchestra s-au gândit şi la cei care au făcut parte din marea familie a Rapsozilor Botoşanilor iar acum sunt în lumea fără dor respectiv regretatul Anton Achiţei, solistul Laurenţiu Buta şi instrumentistul Doru Farcaş. Pentru munca depusă cu şi alături de Rapsozi o distincţie a primit din partea Televiziunii Române maestrul Ioan Cobâlă. „Domnule dirijor matematica şi muzica s-au îngemănat perfect în comportamentul dumneavoastră artistic. Televiziunea Română vă oferă o diplomă de excelenţă Tezaur Folcloric pentru profesionalism, pentru vocaţia şi dedicaţia dumneavoastră în promovarea valorilor muzicale nu doar a Botoşanilor ci a României întregi, pentru că aţi ştiut să vă transpuneţi şi mental şi emoţional în pielea, caracterul oamenilor din diferite zone pe care le-aţi reprezentat cu cinste. Să fiţi sănătos, să purtaţi pe umerii dumneavoastră această frumoasă comoară a spiritului românesc”, a spus Gheorghița Nicolae.

La ceas aniversar au fost  alături familiei Rapsozilor Botoşanilor şi colegii de la Ansamblul Ciprian Porumbescu de la Suceava prin intermediul managerului Sorin Filip şi cei de la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iaşi.
La final artiştii prezenţi au cântat în cor „La mulţi ani!” şi fiecare a sperat că la spectacolul următor vor putea vedea spectatorii fără măşti şi fără reguli impuse de pandemie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata