parlamentare sus
achitei top

Reclamaţii la programul „lapte şi corn”

0 554

Părinţii şi elevii botoşăneni sunt nemulţumiţi de calitatea produselor pe care aceştia le primesc la şcoală. Reclamaţiile vizează calitatea produselor din programul lapte şi corn, dar şi calitatea merelor. La nivelul judeţului sunt 46.408 copii din ciclul primar sunt beneficiarii acestui program.
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) a primit diverse sesizări în privinţa calităţii produselor asigurate elevilor, în cadrul programului guvernamental de asigurare a suplimentului alimentar în şcoli.

psd parl jos

„Vicepreşedintele Dorin Birta a chemat operatorii şi le-a pus în vedere că reziliem contractele, în caz că nu se respectă caietul de sarcini. Merele trebuie să vină ambalate, cornurile sau biscuiţii trebuie să fie proaspete, la fel şi laptele”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele CJ. În acelaşi timp este destul de dificil ca la această dată să fie reziliat vreun contract şi organizarea unei noi licitaţii. La CJ a fost primită o sesizare scrisă de la conducerea Şcoli 12 şi câteva sesizări telefonice. De asemenea, şi pe o reţea de socializare au apărut fotografii cu mere stricate, sau postări de la părinţi în care se arată că biscuiţii sau cornurile primite de copii sunt prea tari pentru a putea fi mâncate.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general al Inspectorarului Şcolar Judeţean, a declarat că şcolile sunt obligate să refuze produsele de o calitate îndoielnică. Cel responsabil pentru primirea produselor trebuie este să informeze directorii, care le rândul lor prezintă problemele conducerii CJ, instituţia care a încheiat contractele cu furnizorii.

rbt

„Produsele lactate, merele și produsele de panificație sunt distribuite de firmele care au câștigat licitațiile organizate de CJ. Obigația școlii este ca atunci când primesc produse care nu corespund potrivit caietului de sarcini trebuie să anunțe directorul școlii care va informa CJ și totodată va refuza primirea respectivelor produse. Nu noi am făcut contractele și licitațiile. Pozele care au apărut pe rețelele de socializare sunt dintr-un exces de comunicare, pentru că unitățile școlare nici nu au fost informate”, a spus inspectorul şcolar general al IŞJ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata