parlamentare sus
achitei top

RAFILA: Suntem în valul al doilea al Covid si ne îndreptăm spre două praguri…

0 46

RAFILA: Suntem în valul al doilea al Covid si ne îndreptăm spre două praguri de unde încep probleme serioase

„Suntem în valul al doilea al Covid si ne îndreptăm spre liga ”superioară” a țărilor care încep să aibă probleme serioase legate de gestionarea infecției cu noul coronavirus. Când gradul de ocupare din ATI va depăși 80%, probabil că vor apărea problemele” , afirma prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Alexandru Rafila a arătat că discutăm despre o intensificare a transmiterii comunitare si au fost două momente care au influențat transmisibilitatea: revenirea la lucru după vacanțe și ulterior debutul noului an școlar.

Alexandru Rafila a mai atras atenția că boala nu se transmite pe cale digestivă, deci ideea infectării prin intermediul pâinii este nejustificată, chiar periculoasă.

De asemenea, intr-o interventie la DIGI 24, Rafila a declarat că „Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continuare”.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata