Raed Arafat, despre al treilea val de infectări: E probabil să vedem o creştere după sărbători. Starea de alertă va continua

0 376

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă seară, că unii români nu au respectat măsurile de protecţie şi restricțiile de sărbători, motiv pentru care este posibil să urmeze o perioadă cu creşterea numărului de cazuri de infectare.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă este. (…) am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte importantă, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă seară, la Digi 24.

Potrivit șefului DSU, este ”clar” că o parte a populaţei nu a respectat recomandările şi măsurile de protecţie. ”Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei sau terminarea problemei şi începerea unei relaxări şi a unei reveniri la normalitate. Începerea vaccinării înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni până la a avea efectul scontat şi până când vom vedea că un număr semnificativ de persoane s-a vaccinat. (…)

Vaccinul este o lumină la capătul tunelului, dar încă mai avem  mult de mers până să ajungem la final”, a precizat şeful DSU.

Raed Arafat: Starea de alertă va continua  

Întrebat despre starea de alertă, Arafat a declarat: ”Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Oricum urmează să se discute acest lucru (…) nu cred că am trecut de momentul în care este nevoie de această stare şi să renunţăm la ea”. 

În schimb, Arafat a menţionat că nu s-a discutat despre noi restricţii: ”Nu s-a discutat nimic de noi restricţii, de lockdown generalizat nu se discută. Vor fi luate măsuri zonele cum s-au luat până acum”.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata