locale psd
locale sus

Raed Arafat : „Cei care nu si-au obtinut autorizatiile de securitate la incediu vor primi amenzi”

0 686

Amenzi pentru cei care deţin clădiri şi nu avize şi autorizaţii de securitate la incendiu. Raed Arafat, secretar de stat, prezent duminică la deschiderea punctului ISU de la Flămânzi a precizat că că se vor face controale în continuare şi se vor închide spaţiile unde se încalcă legislaţia.
„Pentru partea de avize au fost amânări dar amânările nu au însemnat că dacă ai ceva grav, nu se închide. Amânarea a fost pentru amendă şi obţinerea documentaţiei. Aceste amânări se termină, nu vor mai fi alte amânări. Cei care nu şi-au obţinut autorizaţiile, vor primi amenzi. Acolo unde sunt abateri grave descoperite de pompieri, pompierii au obligaţia să sisteze activitatea. Depinde de gravitatea abaterii”, a spus Raed Arafat.
La această dată acesta nu are informaţii cu privire la închiderea unor scoli, spitale sau instituţii publice dar nici nu exclude acest lucru.
„Nu am astfel de informaţii. Depinde de ce fel de abateri sunt şi dacă intră în incidenţa legii de a închide aceste spaţii. Nu putem avea câte un pompier care să păzească fiecare stradă şi fiecare clădire. Responsabilitatea trebuie să vină şi din partea noastră, ca populaţie. Este imposibil să ai câte un pompier sau un poliţist care să păzească fiecare cetăţean care vrea să încalce legea. Când se află de ei, automat sunt luate măsuri” a menţionat Raed Arafat.
De la începutul anului 2017, la nivelul ISU Botosani s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea a 347 de solicitări în vederea emiterii avizelor și autorizaţiilor de securitate la incendiu. În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel județean au fost emise 107 avize de securitate la incendiu și 30 autorizații de securitate la incendiu.
Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 210 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate. Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata