parlamentare sus
achitei top

Radu Judele, PMP Botosani : O nouă metodă de a face rost de bani a Guvernului disperat; Datoriile mai mari de 40 de lei vor fi executate silit

0 710

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că în ultimii 5 ani contribuabilii persoane fizice au acumulat datorii la stat în valoare de „14-15 miliarde de lei” iar ministerul pe care îl conduce se gândeşte la un „mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”.
Declaraţia ministrului trebuie înţeleasă dincolo de cuvintele pompoase. Reiese clar din ceea ce ne spune Eugen Teodorovici că avem mari probleme, în sensul că în relitate pe primele 4 luni din 2018, încasările au crescut cu 11,8%, în timp ce cheltuielile s-au majorat cu 21,5%. Ceea ce duce la un deficit de peste şase miliarde de lei.
ANAF nu este decât o instituţie de o incompetenţă majoră, care timp de peste cinci ani nu a fost capabilă să notifice contribuabilii. Ceea ce nu spun ei românilor care nu sunt toţi specialist, este că după cinci ani fără notificare, datoriile se prescriu. Mai mult, în condiţiile în care ANAF înregistrează mereu erori, este aberant să ceri unui cetăţean să prezinte documente justificative după atât timp, mai ales pentru sume derizorii. Dacă informaţia că Teodorovici vrea să poprească toate conturile datornicilor şi să-i execute silit de la o valoare de 40 de lei în sus este adevărată, atunci este foarte clar că disperarea Guvernului este cu adevărat colosală.

psd parl jos

Preşedinte PMP Botoşani
Radu JUDELE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata