Radarul de informare pentru soferi va fi montat pe Soseaua Iasului dupa un an

0 550

Radarul de informare care să atenţioneze şoferii cu privire la viteză va fi montat pe Şoseaua Iaşului după un an. Montarea separatoarelor de sens a fost votată în Comisia de sistematizare a circulaţiei la începutul anului 2017, însă măsura nu a fost implementată până acum. Viceprimarul municipiului Cosmin Andrei a anunţat această achiziţie anul trecut şi abia acum dispozitivul va fi montat. Până să fie montat, panoul a fost adus în biroul viceprimarului.
„Nu au reuşit colegii de la DSPSA să-l monteze pentru că nu vor sau nu ştiu acest indicator radar. Eu în consider oportun, că vor fi rezultate bune şi atunci am decis să-l montez cu sprijinul unor colegi pe care îi vor contacta zilele acesta. Îl vom regla şi în vom monta pe unul dintre stâlpii de la Şoseaua Iaşului, probabil pe sensul de urcare. Consider că atunci când participanţii la trafic văd acest indicator care îţi arată viteza tendinţa normală este de a încetini şi de a apăsa pedala de frână”, a declarat Cosmin Andrei. Licitaţia s-a adjudecat la valorea 10.340 de lei pentru acest radar care va fi montat pe Şoseaua Iaşului, pe tronsonul sensul de urcare limitat la km/h.
„Solicitarea cetăţenilor de la Lebăda este de a micşora viteza reglemenată pe acel tronson de drum din cauza disconfortului şi din cauza accidentelor rutiere. Acest indicator radar nu colecţionează informaţii este doar unul de avertizare , nu se aplică sancţiuni în urma înregistrării vitezei. Peste viteza reglementată apare un mesaj, culoarea roşie şi sub culoarea verde” ,a precizat viceprimarul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata