locale psd
locale sus

PSD se reuneste la Baile Herculane, pentru sedința Comitetului Executiv Național

0 775

Stadiul implementării programului de guvernare, la 10 luni, se va afla cel mai probabil în centrul discuţiilor reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc vineri la Băile Herculane, în prezenţa preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi a premierului Mihai Tudose.

Reuniunea, programată de aproape o lună, survine într-un context mai tensionat pentru PSD, în condiţiile în care, în ultima perioadă, au avut loc proteste de stradă împotriva modificărilor la Codul fiscal, dar şi pentru că la începutul acestei săptămâni Liviu Dragnea a luat cunoştinţă la DNA despre existenţa unui al treilea dosar.

Liderul PSD a declarat joi seara că la CExN s-ar putea discuta şi despre organizarea unui miting, dar care să aibă sens, însă deocamdată acest subiect nu există. „Eu nu am venit să cer susţinere, eu am venit să dau susţinere partidului pentru a continua ceea ce am început. (…) Putem discuta de un miting, dar nu de susţinere. Discutăm mâine sau în zilele următoare. A fost o idee, nu este analizată sau dusă la capăt”, a precizat Dragnea, la Băile Herculane.

Întrebat ce va face dacă vor exista social-democraţi care vor cere organizarea unui miting, liderul PSD a spus: „Dacă vor fi colegi care la CExN vor cere un astfel de miting vom discuta. De data asta n-o să mai resping această idee, dar, dacă hotărâm să facem un miting, trebuie să stabilim exact pentru ce îl facem. Sunt mai multe motive pe care le-am auzit pentru care colegi de-ai mei doresc să facă un astfel de miting, eu nu resping ideea, dar trebuie să facem un miting care să aibă sens”. 

Purtătorul de cuvânt al PSD Adrian Dobre a anunţat marţi că partidul îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea şi a afirmat că dosarul care a fost deschis recent pe numele liderului PSD este unul politic. „Singura entitate care decide sprijinul pentru Liviu Dragnea este PSD şi PSD îl sprijină necondiţionat pe preşedintele partidului. Deocamdată, ştim foarte bine, avem în România prezumţia de nevinovăţie. Noi considerăm că acest dosar este unul politic, ca să fie lucrurile foarte clare, finalitatea este una politică, sunt lucruri discutate de foarte mulţi ani, sunt lucruri care s-au clasat de-a lungul anilor de foarte multe ori, vin din negura timpului, de 15 ani, nu vedem niciun motiv pentru care să avem această discuţie în momentul de faţă, ba din contră ne vom exprima şi în CEx-ul care vine. Ne vom exprima sprijinul necondiţionat şi total faţă de preşedintele Liviu Dragnea”, a spus Dobre, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea, având în vedere că Opoziţia i-a cerut demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata