Protest la Prefectura : Personalul nedictic din scoli vrea salarii marite – VIDEO –

0 607

Protest azi în fața Prefecturii Botoșani : aproximativ o sută de persoane, salariți personal nedidactic din scoli, au cerut azi salarii mai mari, în condițiile în care o femeie de serviciu, un paznic sau un fochist pleacă acasă lunar cu un salariu de 1.400 de lei.

Aceștia sunt nemulţumiţi de faptul că nu au beneficiat de majorarea salarială acordată personalului didactic şi didactic auxiliar, începând cu 1 martie 2018. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, susține că nu este corect ca tot personalul nedidactic este plătit cu salariul minim pe economie. De asemenea, nemulţumiţi sunt şi în legătură cu regulamentul acordării sporurilor pentru condiţiile de muncă, care în acest moment nu poate fi aplicat.

VIDEO

„Am hotârât în cadrul Colegiului Liderilor să declanșăm această formă de protest de pichetare a Prefecturii prin care să trassmitem prefectului județului Botoșani, să cerem ca acestga al rândul dumnealului acesta să transmită Guvernului, prim ministrului al țării, solicitările pe care noi le avem revendicate prin adresa pe care noi o înaintăm azi. Acestea se referă la acordarea creșterii salariale date în învățământ și celor din nedidactic. Aceștia sunt colegii noștri, colegi fără de care activitatea unităților de învățământ nu poate avea loc. Munca lor este o muncă la fel de importantă ca toate activitățile care sunt în școala românească”, a declarat Liviu Axinte.

VIDEO

În același timp liderul sindical solicită deblocarea sporurilor pentru angajații din învățământ, deși existră cadru legal în acest sens. O delegaţie a protestatarilor a fost primită şi de prefectul Dan Şlincu, care susţine că va trimite aceste nemulţumiri la nivel central.

VIDEO

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata