Protest la Parlamentul European a transportatorilor din Suceava sustinut si de la Botosani

0 564

Prezenți la acest protest vor fi și 148 de administratori de firme de transport din Bucovina, membri ai Asociației Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina”. Conform lui Alin Crețu, președintele Asociației, în același timp și prim – vicepreședinte al FORT (Fe­derația Operatorilor Români de Transport), deplasarea la Bruxelles se va face cu un avion închiriat de Asociație de la compania “Air Bucharest”. Potrivit obiectivdesuceava.ro, plecarea va avea loc mâine dimineață la ora 5, de la Aeroportul din Salcea, urmând ca joi seara, în jurul orei 23.00, cei 148 de administratori – protestatari să revină la Suceava. Costurile întregii deplasări sunt suportate de Asociația Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina”, Alin Crețu declarând că întreaga acțiune are și o importantă susținere din partea transportatorilor de persoane din Suceava, Botoșani, Iași și Târgu Mureș.

Acțiunea de protest este programată în Piața Luxemburg, între orele 8:00 – 13:00, și este organizată de asociațiile patronale ale transportatorilor de marfă din țările est-europene și alte țări afectate de măsurile conținute de Pachetul Mobilitate 1.

Protestul are loc în contextul în care Parlamentul European urmează să decidă, pe data de 10 ianuarie 2019, adoptarea acestui document, ce vizează și viitorul transportatorilor rutieri români în Europa.

“Această acțiune este ca o ultimă șansă de blocare și respingere a adoptării măsurilor protecționiste de către Parlamentul European, în beneficiul transportatorilor din statele vest europene și în detrimentul și cu prețul falimentării transportatorilor români. În data de 10 ianuarie 2019, Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN) va vota cele trei propuneri cheie ale Pachetului Mobilitate 1, după care vor urma să fie aprobate în sesiunea plenară PE din 14 – 17.01.2019”, arată organizatorii protestului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata