parlamentare sus
achitei top

Protest fara predecent pentru A 8 si A 7 : Primarul Flutur dezamagit de botosaneni : „Nu-i suficient doar să ne scriem pe Facebook… trebuie să luăm și atitudine”

1 1.766

Şoferii botoşăneni au participat într-un număr redus la mitingul pentru Autostrada A 8 şi A7 de sâmbătă. Printre cei care au mers până la Bucureşti a fost şi primarul Cătălin Flutur care susţine că prin această acţiune mediul privat dar și autoritățile au realizat cât de importantă este o autostradă pentru zona Moldovei.

psd parl jos

Sâmbătă, șoferi din mai multe județe au format coloane de mașini care s-au unit pe traseu, până în Capitală, pentru a pune presiune pe autorități să dea prioritate proiectelor autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș, și A7, autostrada, sau măcar drumul expres, Siret – Suceava – Bacău – București.

„Timpul ne-a făcut pe toți să constatăm că nu avem investitori în zonă. Că am rămas cei mai în urmă, din cauza acestei infrastructuri. La rândul meu am rugat o serie de prieteni să participe la această acțiune. Și vreau să vă spun că se înțelege oarecum diferit acest lucru. Nu am făcut nimic public dar am participat pentru că ne pasă de acest oraș și de acest județ”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Cei din Botoșani a mers cu câteva mașini mici, edilul exprimându-şi regretul că societatea civilă nu a răspuns apelului pentru a participa efectiv la miting nu doar pe Facebook.

„Cei din societatea civilă, transportatorii, cei mai interesați, într-adevăr de la Botoșani nu au participat. Dar mă bucur că au participat din alte județe ale Moldovei, din Suceava în număr foarte mare, din Iași, Neamț, Bacău, Vrancea, Vaslui. Nu-i suficient doar să ne scriem pe Facebook și să ne îndemnăm, la un moment dat trebuie să luăm și atitudine. Mi-aș fi dorit ca în mod individual, poate fiecare dintre dv. putea să contribuie, să sacrifice o zi, dacă contează pentru noi lucrul acesta, să facă 100…200 de km din acest traseu. Cu cât eram mai mulți, poate era mai bine. Și aici mă refer la societatea civilă cum ne place nouă să spunem. Pentru că suntem foarte buni pe rețelele de socializare”, a spus Cătălin Flutur.

Edilul a precizat că întreaga coloana cu sute de mașini care s-a întins pe mai bine de patru kilometri nu i-a deranjat participanții din trafic. ” La noi la Botoșani efortul era mai mare pentru că eram la 500 de km distanță. Mai ușor a fost pentru colegii din Focșani spre exemplu. Nu am deranjat, în afară de autorități și de cei de la guvernare, nu am deranjat pe nimeni pe drum. Feedback-ul a fost extraordinar, chiar dacă erau oameni care se grăbeau. Absolut toată lumea ne-a încurajat și a fost de acord. Mai sunt și acele stații, toată lumea a fost de acord”, a completat primarul municipiului.

1 Comentariu
  1. socianu Spune

    Bine ar fi sa luati legatura cu Intreprinderile si cu iei se poate organiza un asemenia miting,caci majoritatia lucriaza ii da afara daca lipsesc,si anuntati prin o reuniune in aer liber cu o saptamina doua mai nainte

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata