Protest al salariaților din penitenciare

0 391

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNPP) transmite marți într-un comunicat de presă că personalul operativ din poliția penitenciară se va prezenta miercuri la serviciu ”dar nu va intra în unități”, acesta fiind primul pas spre încetarea totală a activității.

„Turele operative intrate în serviciu de 12 ore nu vor putea fi schimbate, apelul deținuților nu se poate realiza, iar o serie lungă de structuri și activități se blochează (vizite, plimbări, puncte de lucru, prezentări la instanțe etc). Acțiunea va fi menținută pe durata a cel puțin 4 ore”, se arată în informare.

„În luna iunie vom crește blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările noastre sunt ignorate, acțiunea urmând să fie susținută cu mitinguri în fața unităților Poliției Penitenciare. Guvernul va trebui să identifice soluții alternative pentru misiunile de pază, escortare și supraveghere din penitenciare, precum și pentru alte misiuni!”, potrivit comunicatului.

Protestul va începe miercuri, de la ora 06.30.

Organizațiile sindicale care participă la acțiunea de protest totalizează peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariați și acoperă toate unitățile din Poliția Penitenciară.

Angajații reclamă „disprețul” cu care guvernanții tratează polițiștii de penitenciare și au următoarele solicitări:

 

1. Acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr 153/2017

2. Aplicarea legii pensiilor militare fara modificări

3. Actualizarea și indexarea pensiilor militare

4. Plata normei de hrană la valoarea actualizata, fără plafonări

5. Plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări

6. Plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări

7. Deblocarea posturilor vacante

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata