Protest al salariaților Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani. Toate activitățile sunt blocate

0 198

Protest al salariaților Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog și de așteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceștia le au, nu se găsesc soluții. Însă sunt găsite soluții satifăcătoare și imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariați.

Cei mai afectaţi vor fi pacienţii care nu au un card de sănătate şi au nevoie de o adeverinţă să-şi poată deconta tratamentele sau pentru o externare, fie pentru a beneficia de o consultaţie într-o unitate medicală. Serviciile furnizate de angajaţii CAS, cum ar fi eliberarea formularelor, cardurilor naţionale europene, procesare cererilor pentru dispozitive medicale şi eliberarea adeverinţelor nu vor mai putea fi procesate.

„Atragem încă o dată atenția că, în ultimii 4 ani, prin plecări voluntare, această instituție a pierdut peste 25% din totalul salariaților din motive de politică salarială. Avem nevoie de o soluție juridică pentru a putea plăti salarii corecte lucrătorilor din CNAS, CASMB, CAS județene și AOPSNAJ! În fața publicului ne cerem scuze pentru această situație dificilă și pentru neplăcerile care vor urma! Am depus eforturi considerabile și simțim că acestea nu au fost înțelese în întregime, iar buna noastră credință a fost interpretată greșit de către politicieni”, susțin reprezentanții CAS.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata