Propunerile lui Alexandru Rafila pentru Guvern: maxim 15 elevi în clasă, pauze decalate, verificarea temperaturii fiecărui elev

0 750

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri la Digi24 că a avut o discuție în cursul zilei cu premierul Ludovic Orban pe tema măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului după 15 mai când se iese din starea de urgență. „A existat o propune ca relaxarea sa fie facuta cand exista un trend descrescator sustinut al numarului de cazuri noi si asta sa fie principalul indicator al relaxarii”, a spus Rafila. Potrivit acestuia, este posibil ca intre ridicarea diferitelor restrictii sa existe o diferenta de cate doua saptamani necesare evaluarii impactului generat de noua relaxare. In legatura cu redeschiderea scolilor, Rafila a propus sa se inceapa cu studenii si liceeni:

 

„La redeschiderea scolilor, opinia mea a fost sa se petreaca gradual si sa se inceapa cu studentii sau liceeni pentru ca ei pot intelege si respecta mult mai usor aceste masuri de prevenire, este mult mai simplu sa lucrezi cu adulti sau adolescenti din clasele 9-12. In ce priveste programul unitatilor de invatamant el trebuie regandit, cel mai bine e sa gasim o solutie ca jumatate din efectivul claselor sau grupelor sa fie prezent prin program alternativ.

La copiii foarte mici utilizarea mastii o sa fie foarte dificila, sunt copii, sunt mici, nu inteleg, nu tin masca pe fata. Probabil o sa trebuiasca sa ne gandim sa vedem si exemple in alte tari, este foarte important, avem un mic decalaj si putem sa vedem daca aceste masuri reprezinta o solutie in alte tari. Nu pot sa recomand o decizie decat dupa ce ne documentam foarte bine si vedem exemple. Implicatiile nu sunt legate de pericolul de imbolnavire a copiilor pentru ca ei fac forme usoare, dar merge acasa si ar putea sa transmita boala altor membri ai familiei. Eu asa as face, as incepe cu universitatile, liceele si in a doua faza sa ne gandim sa repornim la scoala gimnaziala si primara.

E bine sa nu depasim numarul de 15 elevi in clasa, sa fie decalate pauzele sa nu iasa toti in acelasi timp si ce spunea dl prim-ministru sa verificam temperatura la intrarea in scoala”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata