Proiectul ”Sprijin pentru persoane vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19” derulat de primaria Ibănești

0 201

Comuna Ibănești, prin Compartimentul de Asistență Socială, a obținut o finanțare nerambursabilă prin proiectul ”Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”.

Scopul proiectului: servicii de informare, consiliere și monitorizare a unui număr de minim 200 de persoane din Comuna Ibănești(100 în sat Ibănești și 100 în sat Dumbrăvița), precum și acordarea de produse de igienă și materiale dezinfectante.
Grupul țintă: persoane vârstnice de peste 65 de ani, sau care sunt în general fără suport familial, precum și persoane cu grad de dizabilitate care locuiesc cu persoane vârstnice.
Durata de derulare: 6 luni, cu termen de finalizare: februarie 2021.
Obiectivul proiectului: sprijinirea prin informare, consiliere și monitorizare, precum și acordarea de produse de igienă și materiale dezinfectante unui număr de 200 persoane, precum și constituirea unei rețele de sprijin în derularea proiectului la nivel de comunitate.
Activitatea se desfășoară prin implicarea directă a asistentului social și a asistentului medical comunitar, prin întocmirea de fișe de identificare și monitorizare, precum și implementarea planurilor de intervenție.


„În această perioadă dificilă, în care cu toții avem datoria de a ne proteja bătrânii și nu numai, venim în sprijinul acestora prin informare, consiliere și acordarea de produse de igienă. Bătrânii noștri și orice persoană sau familie aflată în dificultate financiară, mai ales în contextul epidemiologic actual, sunt sprijiniți de Primăria Ibănești să depășească mai ușor aceste vremuri dificile pe care le traversăm. Le datorăm bătrânilor respect, prețuire și facem tot ce ne stă în putință să le oferim cât mai multe zile senine”
a declarat primarul Romică Magopeț.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata