locale psd
locale sus

Proiectul pentru „drumul vămii” este blocat la Ministerul Fondurilor Europene

0 539

Proiectul pentru „drumul vămii” este blocat la Ministerul Fondurilor Europene. Drumul face legătura între drumul strategic și Vama Rădăuți Prut. 

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, susține că în această situație se regăsesc 16 proiecte depuse în regiunea Nord-Est.

„Din păcate, un proiect la care ținem foarte, foarte mult finanțat tot din fonduri europene, mă refer aici la „drumul vămii” care ar trebui să lege drumul strategic de Vama Rădăuți – Prut este blocat în acest moment de o semnătură a Ministerului Fondurilor Europene. Noi am depus cerere de finanțare a documentației tehnico – economice la ADR Piatra Neamț. Din decembrie, practic, și până acum, ADR-ul nu a primit semnătura necesară din partea Ministerului Fondurilor Europene pentru a putea continua procedura de contractare a fondurilor în sensul în care să începem să scriem documentațiile tehnice. În această situație nu este doar CJ, sunt toate cele 16 proiecte care au fost aprobate, în toată Regiunea Nord – Est”, a declarat Doina Federovici. 

Valoarea proiectului este de peste 40 milioane de euro și vizează reabilitarea a 48,8 km de drum. 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata