Proiectul de lege privind carantina, aprobat în Guvern

0 434

Proiectul de lege privind carantina, aprobat în Guvern.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Proiectul va merge în regim de urgenţă în Parlament.

Carantina, izolarea şi spitalizarea bolnavilor de coronavirus redevin obligatorii. Guvernul a aprobat, luni, Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. Proiectul va fi transmis la Parlament spre dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a explicat noile definiţii ale carantinei şi izolării la domiciului şi în ce condiţii vor fi internate în spital persoanele infectate cu CORONAVIRUS.

Secretarul de stat Raed Rafat a precizat luni că proiectul de lege privind carantina, aprobat în Guvern, are o definiţie a carantinei asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar, că izolarea la domiciliu este soluţia la care se va recurge doar când capacitatea spitalelor e depăşită.

Arafat a mai precizat că proiectul nu se referă numai la COVID-19, ci şi la alte situaţii de risc epidemiologic sau biologic, arătând că amenzile rămân valabile.

Declaratii ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata