Proiectul bugetului municipiului Botoșani a fost făcut public

0 147

Proiectul bugetului municipiului, într-o formă simplificată, a fost publicat pe site-ul Primăriei. Cei interesați pot trimite eventuale propuneri care vor fi discutate în cadrul unei dezbateri publice.

219 de milioane de lei sunt veniturile estimate ale Primăriei Botoșani în acest an.

Din datele publicate pe site-ul primăriei reiese că veniturile totale propuse pentru acest an se ridică la 219.238 milioane lei, din care 51,164 milioane lei venituri din impozite şi taxe locale. Tot aici intră, printre altele, 86,378 milioane lei (cote defalcate din impozitul pe venit), 4,2 milioane lei (sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale), 32,997 milioane lei (sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate). Municipalitatea dispune şi de 25,279 milioane lei reprezentând excedentul anului 2020.

Cheluielile secţiunii de funcţionare se ridică la 187,184 milioane lei, pentru investiţii edilii având la dispoziţie 32,052 milioane lei. Cheltuielile de personal în primărie şi structurile finanţate de la bugetul local se ridică la 24,335 milioane lei.

La capitolul investiţii, conducerea primăriei va aloca fonduri în principal pentru obiectivele de investiţii finanţate în cadrul programelor europene, din programe naţionale şi locale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata