Proiecte comune Botosani – Balti. Catalin Flutur : „Sunt proiecte viabile, care pot sa ajute ambele comunitati” – VIDEO –

0 351

Două zile reprezentaţi ai Primăriei Botoşani  şi  Bălţi din Republica Moldova au lucrat la un portofoliu de proiecte care să fie realizate cu fonduri în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, pe exercițiul financiar 2014-2020. Delegaţia din raionul Bălţi a fost condusă de primarul Igor Șeremet.

Proiectele vizează domenii precum sănătate, cultură, siguranță publică.

„Sunt mai multe axe. Una dintre acestea se referă la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, am ales domeniul conservarea, securitatea și valorificarea în comun a monumentelor și obiectivelor culturale și istorice și s-a decis elaborarea unui traseu cultural vizându-l pe marele poet Mihai Eminescu. Încercăm să punem în valoare obiective culturale și parte din infrastructură prin acest proiect„, a declarat Cătălin Flutur.

Prevenirea dezastrelor naturale este un al domeniul unde va fi gândit un proiect prin care să fie puse la punct sistemele de alarmare a populației, dar și o serie de dotări. În acelaşi timp este avut în vedere şi depunerea unui proiect prin care să fie extins sistemul de supraveghere video din municipiul Botoșani, aceleași investiții urmând să fie făcute și la Bălți.

„Avem posibilitatea să depunem un proiect pentru dezvoltarea  serviciilor de sănătate și accesul la sănătate. Și noi și Primăria din Bălți am ales ca prioritate spitalele TBC.  Am făcut un lucru serios și sunt absolut convins că din gândurile noastre vom pune și în practică. Am împărtășit din experiența noastră colegilor de la Bălți și în ceea ce privește patrimoniul municipiului, partea de oficiu juridic, partea de urbanism” a precizat edilul municipiului Botoşani.

VIDEO

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata