Proiect dedidact educației on-line. Ada Macovei: „Facem eforturi să ne pregătim pentru orice strategie şi orice scenariu posibil’

0 442

Proiect destinat cadrelor didactice pentru desfășurarea. Lansat de Asociația Învățătorilor  din Județul Botoșani, ”Start lecții on-line, cu AIJBt!” este un proiect pentru  ridicarea ștachetaii calității învățământului on-line. „Un lucru este cert: trebuie să ne organizăm și să ne pregătim, din timp, pentru oricare variantă se va aplica!

Consiliul Director al Asociației Învățătorilor din Județul Botoșani vă propune să vă alăturați nouă, să ne unim forțele, priceperile, competențele și creativitatea și să realizăm împreună un suport educațional, pentru predarea on-line a conținuturilor prevăzute de Programele școlare pentru învățământul primar!

Nu mai putem merge pe improvizații! Nu ne putem juca cu viitorul elevilor noștri! În septembrie se vor împlini 6 luni de când aceștia n-au mai pus piciorul în școală! Nu avem garanția că nu vor mai urma și altele!

Dacă nu va fi posibil să ne întoarcem în sălile de clasă sau dacă activitatea școlară va însemna o alternare a învățământului tradițional cu cel din mediul on-line, acest lucru ar trebui să se realizeze după o viziune unitară, care să dea șanse egale tuturor copiilor, din orice colț al județului!”, susţin reprezentanții Asociației.  Cadrele didactice care predau în învățământul primar botoșănean și sunt interesate de problemele educației online pot participa la proiect(dacă aceasta există), scriindu-ne un mesaj, pe următoarea adresă de gmail: startlectiionline.aijbt@gmail.com

În funcție de numărul celor înscriși se vor organiza una sau mai multe întâlniri video în zilele următoare. La fiecare întâlnire vor putea participa doar 100 de persoane.

„După ce vă vom expune viziunea noastră și vom asculta părerile dumneavoastră, vor urma alte etape, despre care vă vom informa, care se vor finaliza prin crearea unei baze de date: lecții video, fișe de lucru, probe de evaluare, teste etc, la care să aibă acces toate cadrele didactice botoșănene, care predau în învățământul primar, elevii și părinții acestora. Vă așteptăm cu speranță și încredere în profesionalismul dumneavoastră! Deci, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ”Start lecții on-line, cu AIJBt!” !„, susţin reprezentanții Asociației.

Parteneri în cadrul proiectului sunt și cei de la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. „Contextul epidemiologic, deocamdată, nu ne dă încredere că lucrurile vor lua un sens spre normalitate în ceea ce priveşte deschiderea anului şcolar, aşa încât facem eforturi să ne pregătim pentru orice strategie şi orice scenariu posibil. Există mai multe variante, reducerea numărului de elevi în clasă, reducerea timpului alocat lecţiei, distanţarea socială, purtarea măştilor în timpul pauzei de către copii, în cazul în care vor veni la şcoală, dar există şi acest scenariu, din păcate mai trist, de învăţare online încă de la începutul anului şcolar, pentru care noi vrem să ne pregătim”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.  Acesta susține că prin proiectul Asociaţiei Învăţătorilor, condusă de profesor Florica Rotaru, se încearcă filmarea unor ore de curs, la toate materiile predate de învăţători, pe baza programei şcolare pentru perioada septembrie – noiembrie. „Cu siguranţă că aceasta va constitui doar un exemplu de bune practici. Sper ca şi alte discipline să aibă asemenea iniţiative. E clar că Inspectoratul Şcolar va susţine orice demers în acest sens şi la fel de sigur este că şi Ministerul Educaţiei se gândeşte la o platformă comună pentru toate cadrele didactice şi pentru toţi elevii din România, la dotarea cu echipamente şi sper că ne va prinde cât de cât pregătiţi acest scenariu”, a precizat Ada Macovei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata