Proiect al deputatului Tamara Ciofu : Gradinita pentru copii cu nevoi speciale intr-o comuna de langa Botosani

0 755

O grădiniță pentru copii cu nevoi speciale este  un proiect de peste 1 milion de euro pentru copii din Botoșani. Aceasta va fi construită în comuna Bălușeni ca urmare a implicării deputatului social democrat, doctorul Tamara Ciofu.

„Am bucuria de a anunța un alt proiect de suflet care vine în sprijinul multor părinți ce au copii cu deficiențe. Încă din anul 2017 am încearcă să găsesc un teren propice pentru acest obiectiv, însă abia anul acesta am găsit locația potrivită. Mai precis, pe o parcelă de 2.000 de mp, în localitatea Zăicești, va fi construit un loc destinat educației pentru minorii între 3 și 6 ani care au anumite deficiențe. Este un proiect destul de important și necesar în același timp întrucât numărul copiilor cu nevoi speciale este destul de mare. Fondurile sunt asigurate de Guvernul Norvegiei, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială”, a declarat deputatul Tamara Ciofu.

Grădiniţa a fost concepută cu trei clase pentru copii cu nevoi speciale, respectiv pentru copiii nevăzători, copiii cu surditate, copiii cu autism şi boală DOWN, dar şi o clasă cu copii normali.

„Acest lucru l-am dorit în primul rând pentru că intenția noastră, a tuturor celor care lucrează cu acești copii cu nevoi speciale este ca aceștia să nu fie segregați, să-i includem în comunitate, să se înțeleagă unii cu alții, să devină mult mai cooperanți. Însăși părinții, să-și educe copiii în această notă de empatie. Capacitatea totală a grădiniței va fi de 285 de locuri pentru copii, 145 de locuri pentru copiii cu nevoi speciale câte 3 grupe pentru fiecare categorie de preșcolari, 120 de locuri pentru copiii fără deficiențe, iar restul locurilor rămase sunt ocupate de cei aflați în risc de excluziune socială din cauza sărăciei.Beneficiarii acestei grădiniţe vor proveni atât din comuna Băluşeni, cât şi din localităţile învecinate, inclusiv municipiul Botoşani. Multumesc tuturor celor prezenți la lansarea proiectului!”, a spus deputatul PSD.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata