parlamentare sus
achitei top

Program prelungit de functionare pentru semafoarele din municipiu solicitat de un ales local

0 658

Un ales local a solicitat ca semafoarele din municipiu să funcţioneze seara până după ora 21.00. Solicitarea a fost făcută de consilierul social democrat Ady Petruşcă, care consideră că funcţionarea acestora până la ora 24.00 ar duce la o diminuare a accidentelor rutiere.
„Propun funcționarea și pe perioada de noapte a semafoarelor în municipiu. O să mi se spună că se opresc după ora 21 pentru fluidizare, că nu este traficul așa de intens ca pe parcursul zilei. Să știți că în ultima perioadă sunt accidente care se petrec după ora 21.00. Propunerea mea ar fi să se extindă perioada de timp, măcar până la ora 23-24, ca să-i mai potolim pe cei care au spiritul vitezei foarte bine asumat”, a declarat Ady Petruşcă.
Replica a venit din partea consilierului liberal Eugen Ţurcanu, care susţine că o astfel de solicitare a mai fost făcută dar cei de la Poliţia Rutieră susţin că prin prelungirea programului traficul ar fi blocat inutil. „Noi am mai solicitat acum ceva timp aceast lucru dar cei de la Poliţia Rutieră susţin că se aplică normele codului rutier atunci când se oprește semaforul. Există legi pe care le respectăm și fără semafor. Nu poți să pui zece semafoare. Poliția rutieră spune că nu se impune să prelungim , pentru că am bloca traficul inutil”, a spus Eugen Ţurcanu.
Primarul municipiului Cătălin Flutur ar fi de acord cu propunerea făcută de consilierul social democrat. „Dacă mai văd roşu se mai opresc”, este părerea edilului municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata