Prognoza meteo: Vremea se răcește

0 176

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru următoarele zile, mai exact de duminică până joi. Vremea va deveni destul de rece în următoarea perioadă, chiar dacă, pe timpul zile, temperaturile se vor resimţi mai mult decât arată în termometru.

 

DUMINICĂ

ÎN ȚARĂ- Vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. În vestul,centrul, nordul și nord-estul țării cerul va fi mai mult noros ziua, iar noaptea se va degaja parțial. Mai ales în prima parte a intervalului local va ploua în general slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. În zona montană, îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu  intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 65…70 km/h, iar ziua pe suprafețe mici și în restul teritoriului (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile intracarpatice și cele mai ridicate în sud-est, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață, iar în depresiuni și de brumă.

LUNI

ÎN ȚARĂ- Vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în vestul, nordul și centrul țării, iar noaptea în extremitatea de sud-est, însă doar izolat va ploua slab, iar în Carpații Orientali vor fi fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață. Se va produce brumă, local în centrul teritoriului și în zonele deluroase și izolat în rest.

MARTI

ÎN ȚARĂ- Vremea va fi în continuare răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi variabil,dar în primele ore ale zilei şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse vor fi nori joși sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe suprafeţe mici, în special în zonele depresionare, se va produce brumă.

MIERCURI

ÎN ȚARĂ- Deși valorile termice vor crește ușor în majoritatea zonelor, dimineața și noaptea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se mențin condițiile pentru ceață și nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele depresionare, se va produce brumă.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata