parlamentare sus
achitei top

Prognoza meteo : Vremea in Saptamana Patimilor

0 395

Meteorologii anunţă vânt puternic în primele zile ale săptămânii şi chiar ploi. Însă, spre weekend, începând din Vinerea Mare şi până în Duminica Paştelui, vom avea vreme frumoasă, caldă, iar ploile vor lipsi aproape cu desăvârşire.

psd parl jos

LUNI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, când pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în regiunile nordice, estice și centrale. La munte, în special pe creste, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI ÎN MAJORITATEA REGIUNILOR. VITEZE MAI MARI VOR FI ÎN SUD ȘI ÎN CENTRU, UNDE SE VOR DEPĂȘI 45…55 KM/H, ÎN CEA MAI MARE PARTE A ZONEI DE MUNTE, ÎN GENERAL DE 55…65 KM/H, IAR LA ALTITUDINI DE PESTE 1500 M RAFALELE VOR TRECE DE 80…100 KM/H.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei și cele mai ridicate pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, izolat, se va semnala ceață. În nordul, nord-estul, centrul țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului pe arii restrânse se va forma brumă.

MARŢI

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, Dobrogea și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul litoralului și 21 de grade în Dealurile de Vest.

Temperaturile minime vor avea valori de la -4…-3 grade în estul Transilvaniei, până la 10…11 grade în dealurile din Banat și Crișana. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceață, iar în depresiuni se va forma brumă.

MIERCURI

Vremea va fi în general frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest și nord-vest, precum și la munte, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona înaltă de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Delta Dunării și 23 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

JOI

Vremea se va menține caldă. În jumătatea de vest a teritoriului cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare și ploile izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în estul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

VINERI – DUMINICĂ

În prima zi a intervalului temperatura aerului va marca o scădere, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea de vest a teritoriului. În următoarele două zile se va încălzi și doar pe spații mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata