parlamentare sus
achitei top

Prognoza meteo : Săptămână cu frig, ploaie, burniţă şi chiar polei

0 393

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o săptămână rece, cu temperaturi în scădere, cu ploi şi burniţe şi chiar polei dimineaţa. Frigul se va simţi mai tare în afara Carpaţilor.

psd parl jos

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil, exceptând regiunile estice și sud-estice, unde treptat se va extinde nebulozitatea joasă, asociată izolat și trecător cu burniță sau ploaie slabă, mai ales spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre -8 grade în estul Transilvaniei. Local, în zonele joase de relief va fi ceață.

LUNI

 

ÎN ŢARĂ

Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât în mod normal în regiunile intracarpatice și în sud-vest, dar în restul teritoriului vor marca o scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă stratiformă, local persistentă și pe spații mici asociată cu burniță sau ploaie slabă, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, iar în cursul nopții și în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral, în sudul Banatului și nordul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 7…8 grade în jumătatea de nord a Moldovei, până la 19…20 de grade în Banat și dealurile Crișanei, iar cele minime între -1 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.Dimineața și noaptea local în zonele joase se va semnala ceață.

MARŢI

 

ÎN ŢARĂ

Vremea se va răci mai ales în regiunile extracarpatice, unde, în condiții de nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată trecător cu ploi slabe și burniță, regimul termic se va situa sub cel specific datei. În interiorul arcului carpatic vor fi valori de temperatură în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit, cerul va fi variabil, iar în orele dimineții local va fi ceață. Noaptea vor fi înnorări și pe arii restrânse va ploua slab, în special în nordul, nord-estul și centrul țării. În zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali, la sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații slabe și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări cu precădere în timpul zilei, pe crestele montane, în sudul Banatului, nordul Moldovei și în Delta Dunării.

 

Temperaturile maxime vor fi de la 6 grade în Moldova și Dobrogea, până la 18 grade în Dealurile de Vest, iar minimele se vor încadra între 0 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceață.

MIERCURI

 

ÎN ŢARĂ

În jumătatea de est a țării vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala ploi slabe și burniță. La munte, în general la altitudini mai mari de 1400 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cu totul izolat în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei, dimineața, vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la începutul intervalului, dar numai izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar noaptea și în regiunile estice.

 

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale în vestul și sud-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de acestea, astfel vor fi maxime cuprinse, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 7 grade. În zonele joase, pe suprafețe mici, va fi ceață.

JOI

 

ÎN ŢARĂ

În jumătatea de est a țării înnorările vor persista și mai ales în cursul zilei, local vor mai fi ploi slabe sau burniță, iar în zona de munte se vor semnala precipitații mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade.

TENDINŢE VINERI – DUMINICĂ

 

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în jumătatea de vest a țării și ușor mai scăzute decât acestea în cea de est. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata