parlamentare sus
achitei top

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni : Vremea va fi capricioasă

0 297

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptâmâni.

psd parl jos

Potrivit ANM, vremea va fi capricioasă în următoarele două săptămâni, la nivelul întregii ţări. Se va menţine rece până miercuri, când va începe să se încălzească treptat, pentru ca în ultimele zile din martie şi în primele zile ale lunii aprilie să se înregistreze între 16 şi 22 de grade în majoritatea zonelor ţării. Precipitaţiile vor apărea mai ales în jurul datelor de 29, 31 martie, 1 aprilie şi 4 aprilie.

În Moldova

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne vor marca o creştere treptată, de la 5 grade în prima zi până la 19 grade pe 31 martie, când vremea va deveni caldă, apoi vor scădea până la 16 grade, în intervalul 1 – 2 aprilie.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, temperaturile maxime vor creşte din nou până la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o nouă scădere, ajungânduse, în ultimele două zile de prognoză, la o medie regională de 14 grade. Temperaturile minime se vor situa sub norma climatologică în primele zile de prognoză, când vor fi cuprinse între – 4 şi 0 grade, apoi vor creşte până la 7 grade, în jurul datei de 1 aprilie. Prima săptămână din aprilie va fi caracterizată de un regim termic uşor fluctuant, concretizat prin maxime diurne situate, în general, între 4 şi 6 grade.

În Banat

Perioada de prognoză va debuta cu o vreme rece, chiar deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu valori diurne, în medie, de 8-9 grade şi nocturne de 0-2 grade. În intervalul 28 martie – 5 aprilie, însă, un proces de încălzire treptată a vremii va determina atingerea unor valori medii de aproximativ 21 de grade pentru temperaturile maxime şi 8 grade pentru cele minime, vremea devenind caldă pentru început de aprilie.

Ulterior, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne şi 6 grade pentru minimele nocturne. Vor fi precipitaţii în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 29 şi 31 martie, precum şi 1 aprilie, acestea se vor semnala pe arii extinse.

În Crişana

În 27 martie, vremea se va menţine rece pentru această perioadă a anului, maximele termice vor atinge, în medie regională, 8-10 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire treptată, care va determina, pe 31 martie, o medie a temperaturilor diurne de 19 grade şi a celor nocturne de 7 grade, caracterizând o vreme caldă pentru ultima zi a lunii martie.

În prima săptămână din aprilie, vor fi alternanţe termice, dar pe ansamblu, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie şi cele mai coborâte la începutul şi sfârşitul săptămânii. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 şi 6 grade în această a doua jumătate a intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă între 29 martie şi 1 aprilie, precum şi în jurul datei de 4 aprilie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi, izolat, mai importante cantitativ.

În Transilvania

Vremea rece se va menţine în primele zile ale prognozei, când se vor înregistra maxime diurne de aproximativ 8 grade şi minime nocturne situate între -4 şi 0 grade, în medie regională. Apoi, regimul termic va marca o creştere treptată, astfel încât pe 31 martie se vor atinge aproximativ 18 grade ziua şi 3-4 grade noaptea, vremea devenind caldă pentru final de martie.

Intervalul 1 – 8 aprilie va fi caracterizat de uşoare variaţii ale temperaturilor medii diurne, care se vor încadra, în general, între 14 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie. Cele mai scăzute valori se vor înregistra la începutul şi sfârşitul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă de aprilie. Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ploaie va fi în creştere din nou după data de 27 martie.

În Maramureş

Până în 29 martie, vremea va fi rece, cu valori medii ale temperaturilor diurne de 8-10 grade şi ale celor nocturne situate între -3 şi 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi şi pe 31 martie se vor înregistra maxime termice de aproximativ 17 grade şi minime de 6 grade, în medie regională, care vor caracteriza un regim termic uşor peste cel obişnuit la sfârşitul lunii martie.

Între 1 şi 8 aprilie, vor fi uşoare variaţii ale temperaturii aerului, între valorii medii de la 13 grade ziua şi 3-4 grade noaptea, la începutul şi sfârşitul acestui interval, până la 18 grade ziua şi 5 grade noaptea, în jurul datei de 4 aprilie. Se vor semnala precipitaţii pe arii relativ extinse pe întreg parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai însemnate cantitativ înter 29 martie şi 1 aprilie şi, din nou, în jurul datei de 4 aprilie.

 

Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse va fi ridicată pe 26 şi 27 martie şi, din nou, în jurul datei de 1 aprilie.

În Dobrogea

În intervalul 27 – 28 martie, vremea va fi rece, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 8 grade, apoi vor creşte treptat până la 16 grade pe 31 martie, când vremea va deveni caldă pentru sfârşitul lunii martie.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, variaţiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât media temperaturilor diurne se va situa între 13 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul şi sfârşitul săptămânii şi cele mai ridicate la mijlocul acesteia.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata