parlamentare sus
achitei top

Prognoza meteo pentru luna mai

0 265

ANM a emis prognoza meteo pe o lună. Vezi cum va fi vremea în intervalul 4 mai – 1 iunie 2020.

psd parl jos

Vremea 4-11 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunie centrale, estice și sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice și sud- vestice cantitățile, de apă vor fi deficitare.

Vremea 11-18 mai

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane.

Vremea 18-25 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

Vremea 25 mai-1 iunie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata