Prognoza meteo pe două săptămâni: Vremea se schimbă de la o zi la alta

0 288

Temperaturile vor alterna de la o zi la alta până la finalul lunii ianuarie, când minimele vor crește treptat, devenind pozitive în cea mai mare parte a regiunilor țării. În zonele de munte va fi în continuare frig, potrivit prognozei pentru perioada 22 ianaurie – 4 februarie, transmise luni de ANM.

Banat

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 3 și 9 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 6 grade până în ziua de 29 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 8 – 9 grade. Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 2 grade în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -3 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 2 grade în 3 și 4 februarie. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 24-28 ianuarie și după 1 februarie.

 

Crișana

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 7 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 4 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 6 – 7 grade. Minimele, vor crește de la medii în jurul a – 7 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 1 – 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie.

 

Transilvania

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește ușor până spre 4 – 5 grade în ziua de 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-29 ianuarie. După 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 4 – 5 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele, vor crește de la medii în jurul a – 10 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 25 ianuarie. Ulterior nopții de 25 ianuarie, intervalul 26-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -6 și 0 grade; cele mai reci nopți fiind în noaptea de 27 ianuarie și nopțile de 29 și 30 ianuarie. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, ajungând spre -1…0 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 25-27 ianuarie și 2-4 februarie.

Maramureș

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 5 grade, cele mai reci zile fiind cele de 23 și 26 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 2 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele vor crește treptat până spre 4 – 5 grade. Minimele vor crește de la medii în jurul a – 8 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vor fi alternanțe termice, tendința fiind însă de scădere a valorilor termice, condiții în care până în 30 ianuarie, acestea vor coborî spre valori în jurul a -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 0 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 24-28 ianuarie și 1-4 februarie.

 

Moldova

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 7 – 8 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 3 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 7 – 8 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie. Ulterior nopții de 26 ianuarie, intervalul 27-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -3 și -1 grad. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25-28 ianuarie.

Dobrogea

Media maximelor va crește până spre valori în jurul a 9 grade în ziua de 25 ianuarie, pornind de la 2 grade în prima zi a intervalului de prognoză, apoi vor scădea până spre 4 – 5 grade în ziua de 30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii de 9 – 10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor avea în general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că acestea vor crește până spre 1 – 2 grade în 26 ianuarie, pornind de la -4 grade în prima noapte a intervalului, apoi vor coborî spre -2 grade până în noaptea de 30 ianuarie. Ulterior nopții de 30 ianuarie, minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă minime în jurul a 2 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25-27 ianuarie.

 

Muntenia

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 9 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 5 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 27-29 ianuarie. După ziua de 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii în jurul a 10 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor crește de la medii în jurul a -9…-8 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie. Ulterior nopții de 26 ianuarie, în intervalul 27-30 ianuarie alternanțele termice vor fi nesemnificative, minimele urmând a avea valori de -4…-3 grade. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0 – 1 grad, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

 

Oltenia

Media maximelor va crește până spre valori în jurul a 10 grade în ziua de 25 ianuarie, pornind de la 1 grad, în prima zi a intervalului de prognoză, apoi vor scădea până spre 6 grade în ziua de 30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie vremea va intra într-un proces de încălzire, care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii în jurul a 10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor avea în general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că acestea vor crește până spre 2 grade în data de 26 ianuarie, pornind de la -8 grade în primele două nopți ale intervalului, apoi vor coborî până în noaptea de 30 ianuarie spre -4 grade. Ulterior nopții de 30 ianuarie, minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă minime în jurul a 2 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata