parlamentare sus
achitei top

Prognoza meteo pana pe 17 decembrie 2018. Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni

0 425

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 19 noiembrie – 17 decembrie 2018. Potrivit meteorologilor ANM, vremea va fi foarte rece, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale ale perioadei, în următoarele patru săptămâni, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului şi uşor deficitare către jumătatea lunii decembrie. Prognoza meteo 5 – 12 noiembrie 2018

psd parl jos

Conform specialiştilor, în săptămâna 19 – 26 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice şi parţial în cele centrale, iar în restul ţării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii.

 

De asemenea, cantităţile totale de precipitaţii vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice şi local în centru, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

 

Vremea 26 noiembrie – 3 decembrie 2018

Pentru săptămâna 26 noiembrie – 3 decembrie, sunt anunţate medii ale valorilor termice sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai pronunţată în partea de est a ţării.

 

La nivel de precipitaţii, acestea vor fi în general apropiate de mediile multianuale în nord-vestul şi centrul ţării, respectiv uşor excedentare în restul teritoriului.

 

Prognoza meteo 3 – 10 decembrie 2018

Mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa, în general, uşor sub cele normale pentru această perioadă în est şi sud-est şi vor fi apropiate de acestea în restul teritoriului.

 

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în limitele normale ale perioadei.

 

Vremea 10 – 17 decembrie 2018

Totodată, în cursul săptămânii 10 – 17 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării.

 

În acelaşi timp, regimul pluviometric se va încadra în limitele climatologice ale săptămânii, cu posibilitatea unui uşor deficit, local, în regiunile estice, potrivit ANM.

 

Estimările meteorologice pentru cele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este faţă de media perioadei 1993-2016.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata