Profesorii primesc cardurile pentru prima didactică de 1.500 de lei

0 227

Profesorii primesc cardurile pentru prima didactică de 1.500 de lei, după cum au transmis pentru Eduepdu.ro reprezentanți ai Poștei Române. Aceste carduri au început să fie livrate de vineri, 20 octombrie, potrivit reprezentanților Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene.

Modalitatea în care se face decontarea primelor de carieră didactică a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Deja se distribuie de vineri. Se distribuie și marți, se distribuie și miercuri. Grosul lor de distribuție ar trebui să fie în aceste două zile. Până la sfârșitul săptămânii ar trebui să fie livrate cam toate”, potrivit reprezentanților Poștei Române.

Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene a transmis vineri, 20 octombrie, pentru Edupedu.ro că a început distribuirea și încărcarea cardurilor: „distribuția și încărcarea cardurilor pentru tot personalul din Educație are loc în perioada 20-27 octombrie.”

Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023 este cea care stabilește că profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 vor primi în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei.

Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:

a) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

b) cheltuieli pentru echipamente IT;

c) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

d) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Prima de carieră didactică se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie 2023 și va putea fi utilizată în anul școlar 2023—2024.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata