parlamentare sus
achitei top

Profesorii nu mai au voie să facă meditaţii cu elevii din clasele în care predau

0 486

Profesorii nu mai au voie să facă meditaţii cu elevii de la clasă! Asta spune noul Cod de Etică publicat în Monitorul Oficial. Iar cadrele didactice disuse să ignore această normă vor fi pedepsite.

psd parl jos

Ministerul educației a adoptat Codul de etică pentru profesori, iar odată cu acesta, cadrele din învățământul preuniversitar primesc o lovitură foarte dură.

 

Documentul care li se aplică profesorilor din învățământul preuniversitar vine cu câteva restricții importante. Cei mai afectați vor fi profesorii care își asigurau un venit suplimentar din meditații.

Noul Cod de etică pentru profesori interzice meditațiile contra cost cu elevii din clasa în care predau. Bineînțeles, decizia nu afectează celelalte clase, la care profesorii pot să ofere în continuare meditații. De asemenea, cadrele didactice nu mai au voie să accepte sume de bani sau tot felul de alte bunuri materiale din partea elevilor sau părinților.

În cazul în care profesorii vor alege să efectueze în continuare aceste activități, vor fi sancționați cu avertisment, reducerea salariului, suspendarea din funcție sau chiar concedierea.

Totodată, noul regulament interzice orice activitate care generează corupție în școli, iar aici intră fraudarea examenelor, solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii, în vederea obținerii de către beneficiarii direcți ai educației de tratament preferențial ori sub amenințarea unor sancțiuni, de orice natură ar fi acestea.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata