Profesorii botosaneni protesteaza in strada : Marti vor picheta prefectura

0 426

Profesorii botoşăneni, membri ai Ligii Sindicatelor din Învăţământ ies în stradă. Circa 200 de membri sindicali vor picheta Instituţia Prefectului, marţi timp de două ore de la ora 14.00
Punctual, profesorii cer prezenţa în Legea Salarizării Unitare a salariaţilor din învăţă­mânt pe o scară de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50, acuză neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, neplata hotărârilor judecă­toreşti, la nivelul judeţului Iaşi fiind vorba de aproximativ 32.000.000 de lei, sumă restantă faţă de angajaţii din învăţământ.
De asemenea, profesorii acuză şi birocraţia „sufocantă“ care împiedică o desfăşurare bună a procesului didactic, lipsa infrastructurii şco­lare decente care pune în pericol sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice, dar şi inexistenţa unor programe şcolare şi a unor dotări atractive pentru elevi şi nerespectarea regulamentului pentru sporuri pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar.

De asemenea, angajaţii din învăţământ subliniază şi faptul că Legea Educaţiei Naţionale, care prevede 6% din PIB, nu este respectată în acest moment.

Pentru zilele de 4 şi 5 octombrie, reprezentanţii sindicatelor au anunţat pichetarea sediului Guvernului, la Bucureşti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata