locale psd
locale sus

Profesorii au iesit in strada cu copiii nemultumiti de salarii : „Solicitam respectarea programului de guvernare si a promisiunilor electorale” – VIDEO –

0 578

Profesorii au ieșit în stradă nemulțumiți de legea salarizării. Membrii Ligii Sindicatelor din Învăţământ au ales să protesteze cu spatele către Insitituția Prefectului și au avut alături de ei și zece copiii.

Punctual, profesorii cer prezenţa în Legea Salarizării Unitare a salariaţilor din învăţă­mânt pe o scară de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50, acuză neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, neplata hotărârilor judecă­toreşti, la nivelul judeţului Iaşi fiind vorba de aproximativ 32.000.000 de lei, sumă restantă faţă de angajaţii din învăţământ.
De asemenea, profesorii acuză şi birocraţia „sufocantă“ care împiedică o desfăşurare bună a procesului didactic, lipsa infrastructurii şco­lare decente care pune în pericol sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice, dar şi inexistenţa unor programe şcolare şi a unor dotări atractive pentru elevi şi nerespectarea regulamentului pentru sporuri pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar.

De asemenea, angajaţii din învăţământ subliniază şi faptul că Legea Educaţiei Naţionale, care prevede 6% din PIB, nu este respectată în acest moment.

„Prin legea de salarizare a bugetarilor, suntem poziţionaţi la coada cozii, maximum în învăţământ este de 2,52, 2,7 cu tot cu sporul de vechime, dar în condiţiile în care au fost promisiuni legiferate, că învăţământul este prioritate naţională, considerăm că prin această lege ni s-a arătat adevărata noastră valoare, unde suntem poziţionaţi, care este statutul social conferit de lege. Sigur că statutul social nu este compus doar din salarii, dar sigur că şi acest lucru contează. La ce salarii se oferă, în niciun caz nu se vor bate şefii de promoţie să vină în învăţământ, ei nu ştiu cum să fugă din ţară. Este o realitate pe care o cunoaşteţi şi ştiţi bine despre ce vorbesc”, a spus Liviu Axinte. VIDEO

Acesta i-a arătat prefectului și un fluturaș cu promisiunile electorale care au fost crezute de cadrele didactice.  ”Nu în ultimul rând solicităm respectarea programului de guvernare și a promisiunilor electorale. Avem fluturași din campanie, prin care ni se spunea că până la 1 ianuarie 2018 ne cresc salariile cu 80%. Bine, dați-ne aceste majorări de 80%. Că noi am avut încredere, colegii noștri au votat cu un partid, au crescut în aceste promisiuni”, a completat liderul sindical.

În cadrul întâlnirii cu prefectul Dan Șlincu, liderul sindical a cerut o întâlnire în cadrul Comisiei de Dialog Social, cu parlamentarii judeţului, dar la care presa să nu aibă acces pe întreada durată a şedinţei, pentru a putea pune toate problemele pe tapet.

„M-am gândit ca în în următoarele şedinţe de dialog social de până la sfârşitul anului să inviăm încî o dată parlamentarii judeţului, sperăm să avem un dialog bun cu aceştia, îmi pare rău că nu aţi reuţit să ajungeţi la ultima şedinţă însă. Vă asigur că Instituţia Prefectului va face toate demersurile astfel ca aceste sesizări să ajungă la cei în drept”, a spus Dan Şlincu.  VIDEO

În același timp prefectul le-a cerut cadrelor didactice să nu vină cu copiii la protest, replica membrilor sindicali fiind de negare. Aceștia susține că  minorii treceau cu părinții din întâmplare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata