Profesori nemulțumiți de planul de școlarizare

0 161

Profesorii de la două licee din municipiul Botoșani sunt nemulțumiți de planul de școlarizare pentru anul școlar viitor.

Astfel ieri mai multe cadre didactice de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” şi „AT Laurian” au transmis un memoriu Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„La ambele colegii planul de școlarizare a fost realizat în toți anii precedenți. Adică, în speță, a fost depășită cererea pentru clasele de matematică – informatică. Conform legislației în vigoare, planul de școlarizare al instituțiilor de învățământ este realizat să răspundă pe termen mediu și lung nevoilor societății. Acest lucru face nepotrivită dorința de schimbare a planului de școlarizare în viitor. Este cunoscut că în această perioadă, și probabil în viitorul mediu, cea mai mare ofertă de locuri de muncă există pentru informaticieni, medici, ingineri, asistenți, adică pentru acele domenii în care sunt pregătiți absolvenții de la profilul real și nu cei de la profilul uman.

 

Există o cerere foarte mare din partea absolvenților de gimnaziu pentru a fi admiși la clasele cu profilul matematică informatică la ambele colegii.

 

La ambele colegii există o tradiție a învățământului matematic și sunt bine cunoscute tocmai pentru acest lucru. Amintim aici rezultatele remarcabile obținute de foștii elevi Ștefan Bălăucă, Cardaș Tudor și Cezar Trișcă și numeroșii absolvenți care au intrat primii sau printre primii în învățământul superior românesc si nu puținii absolvenți admiși la cele mai prestigioase universități din străinătate Oxford, Cambridge, l’Ecole Polytechnique Paris, University College of London”, se arată în memoriu.

„Nu reducem nimic, redistribuim și suplimentăm, acolo unde este cererea mai mare și șansele de reușită maxime. Interesul elevilor primează!”, a spus Ada Macovei, inspector școlar general al ISJ Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata