Aldet

Probleme la inceput de an scolar rezolvate in comisie paritara

0 194

Problemele din sistemul educațional botoșănean de la începutul anului școlar au fost discutate în cadrul unei comisii paritare. Aceasta a avut loc marți la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean.

„Au fost câteva cazuri care s-au soluţionat, altele urmând să fie rezolvate pe măsură ce apar posturi. Unele dintre cadrele care au primit posturi îşi vor începe în octombrie studiile universitare, iar altele urmează să intre în concedii de creştere a copilului”, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

În această perioadă vor mai fi operate modificări în ceea ce priveşte repartizarea pe posturi, impuse de problemele cu care se confruntă unele cadre didactice. „Spre exemplu, avem colegi care locuiesc în Dorohoi, dar fac naveta la Oneaga – Cristeşti. Avem colegi care fac naveta la Tudor Vladimirescu – Albeşti, Ripiceni etc. Ei vor să facă naveta, dar undeva mai aproape de localitatea lor de domiciliu”, a spus Liviu Axinte.

Alte cadre absolvente ale unor instituţii de învăţământ superior urmează cursuri pentru reconversie profesională, pentru a obţine o altă specializare, ca educatoare, învăţători, profesori de educaţie fizică etc. Acestea se află în situaţia de a nu-şi mai putea continua cursurile, dacă nu demonstrează că au post într-o unitate de învăţământ preuniversitar. În căutarea unui post se află şi mulţi dintre cei care au participat la concursul pentru suplinitori, organizat la începutul lunii septembrie. La acest concurs au participat peste 300 de candidaţii. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata