Proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director în condiții de pandemie. Sesiune specială pentru candidații infectați. Ada Macovei: „Educația contează, sănătatea primează!”

0 235

Vineri are loc proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct a unităților școlare preuniversitare. Având în vedere situația epidemiologică conducerea Ministerului Educației a anunţat că în cazul celor înscriși la concurs și care nu se pot prezenta din cauza COVID-19 se va organiza o sesiune suplimentară în 28 octombrie.

Sesiunea suplimentară din 28 octombrie, pentru participanții la concursul organizat pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct din unitățile de învățământ acordă o șansă și candidaților bolnavi de Covid, aflați în izolare sau carantină, care nu pot participa la proba scrisă din 15 octombrie.

„Să respectăm măsurile de siguranță, de prevenire a îmbolnăvirii, precum și de transmitere a virusului. Să avem grijă de noi și de ceilalți! Educația contează, sănătatea primează! Sănătate și mult succes tuturor colegilor, candidați dar și organizatori, evaluatori, supraveghetori, observatori, informaticieni, personal auxiliar sau nedidactic! „, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al ISJ Botoșani. 

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10. 00, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

În acest context, se impun o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise.

Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 900-930. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 1630, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

Pentru aplicarea dispozițiilor prevăzute la punctul al 2-lea, Ministerul Educației va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata