parlamentare sus
achitei top

Pro România se înclină în faţa soldaților din linia întâi în lupta cu coronavirusul şi ne rugăm pentru sănătatea lor

0 107

Acum în al doisprezecele ceas am reuşit repararea unei mari nedreptăţi.

psd parl jos

În lupta cu noul coronavirus, un rol esenţial îl au şi biochimiștii, biologii și chimiștii din sănătate. Cu toate acestea, ei au avut în mod inexplicabil, un salariu mai mic decât asistentul medical subordonat prin fișa postului și de trei ori mai mic decât medicul specialist cu aceleași atribuții la locul de muncă.
Măcar acum în plină pandemie, când această categorie profesională este în linia întâi în luptă cu COVID-19, am putut repara lipsa unui sprijin real din partea celor care au omis de la majorarile salariale această categorie de personal: bichimisti, biologi si chimisti din sistemul sanitar din Romania. În acest sens am depus la Parlament, exact acum un an, iniţiativa legislativă.
Prin legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (legea 153/2017), s-a ajuns de la 1 martie 2018 ca salarizarea personalului din laboratoarele medicale să nu mai respecte, aşa cum este firesc, ierarhia, nivelul studiilor si importanța socială a muncii.
Vorbim de gărzi, nopţi nedormite, expunere la contaminare, întocmai ca şi personalul sanitar! Pro România a tras un semnal de alarmă şi a iniţiat modificarea legislativă pentru că nu era normal să existe astfel de inechități salariale în sistemul sanitar! Mai mult ca oricând, acum avem nevoie de chimiști, biochimiști si biologi din laboratoarele de analize medicale, specialisti cu profesie reglementată și consfințită prin lege. Munca acestor oameni este vitală pentru activitatea spitalelor din ţară! 70-80% dintre diagnostice: coronavirus, diabet, hepatite, cancere şi altele sunt puse de medicii clinicieni pe baza rezultatelor analizelor medicale. Prin urmare, atribuțiile medicilor de laborator sunt identice cu cele ale biochimistilor, biologilor și chimiștilor medicali din sănătate: validare, parafare, efectuarea gărzilor, dreptul de a fi șef de laborator. Aceşti oameni îşi merită din plin salarii decente şi recunoştinţa noastră!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata